Deel I

8 januari 2016

20150105_101802

Een jaar geleden op 8 januari 2015 begon mijn Spanje-avontuur.
Nog een laatste koffie in het oude, lege huis. Laatste spulletjes in de overvolle Benz gepropt, afscheid genomen van de buurvrouw en samen met mijn zus om 16.30 uur naar de notaris voor de overdracht van het oude huis.
Een uurtje later startten we de Benz en reden we in opperste vrolijkheid door de stromende regen Eersel uit, op weg naar Spanje. Yeahhhh.
Tot hier alles goed. Frank was al in december vertrokken en wachtte op ons in Spanje waar we ongeveer de volgende dag aan het einde van de middag aan zouden komen. Zouden komen…
Ongeveer 80 kilometer voor Parijs even tanken, Frank gebeld; ja hoor alles is prima, we liggen op schema. Tot hier nog steeds alles goed.
Benz gestart, snelweg weer op en…
Niet meer goed! De Benz wilde niet meer schakelen. Om een lang verhaal iets in te korten, sla ik het getob op de snelweg met 40 km/u de gesprekken met de ANWB én die door de Franse praatpaal maar over.
De ANWB regelde een hotel voor ons, wat nog niet meeviel omdat we onze drie honden en twee schildpadden bij ons hadden.
De takelwagen bracht ons naar het hotel.
De dame van de receptie keek wat bedenkelijk naar de honden, wilde daarna toch niet te onvriendelijk overkomen en hielp ons de bagage naar de kamer te dragen. Pakte ze net die bak met schildpadden op. Haar gezicht vergeet ik nooit meer. Er zat een deksel op die bak, maar ze kon wel voelen dat er iets in rond kroop.
Daar zaten we dan op onze hotelkamer met een hoop rommel om ons heen. We hadden snel wat spullen uit de auto gegrist waaronder diverse etenstassen, toilettassen, voer voor de honden plus etensbakken en nog veel meer. De honden vonden het prima, de padden iets minder, maar moesten van mij toch braaf in hun bak blijven zitten.
Toen we de tv aanknipten zagen we pas dat er in Parijs gijzelingen waren. Vreselijk, maar dat wij daar ook de nodige last van zouden krijgen, wisten we toen nog niet.
Morgen, 9 januari zouden we wel weer verder zien.
Wordt morgen vervolgd!